Ik ben Richard Bussink.
Op mijn website www.richardbussink.nl laat ik met name mijn fotografie een videowerk zien.
Daar komt snel verandering in. Ik zit ook al jaren in het ontwerp vak. De afgelopen 20 jaar heb ik bij een gerenommeerd webbureau gewerkt aan de websites van grote merken.
Sinds kort sta ik op eigen benen. Ik werk het liefst aan projecten met een hoge mate van sociaal-maatschappelijke en cutureel-educatieve aspecten.
Hoe zie ik dat?
Je zou kunnen zeggen dat beeld alles te maken heeft met waarneming. Als we dan kijken naar waarneming an sich dan hebben er meer zintuigen dan alleen het oog met het opvangen van signalen te maken. Al die signalen samen vormen wat mij betreft het echte beeld van jou, je merk, je bedrijf. Ik werk en denk dan ook multi-mediaal.
Ik streef ernaar om alles wat met de beeldvorming van mijn klanten te maken heeft op elkaar af te stemmen. Dat kunnen foto's of video's zijn maar ook websites, informatieborden en zelfs muziek. Alle media grijpen in elkaar om zo een coherent verhaal neer te zetten.
De laatste jaren heb ik met onder andere mijn aandacht gewijd aan mensen die zich bezig houden met kleding en duurzaamheid. Ik heb ze geholpen met hun verhaal en met het beeld.
Zo heb ik met Paul Kruize, naast een groot deel van de mijn foto's die hij gebruikt, ook een aantal videos gemaakt waarin we laten zien hoeveel aandacht en zorg er in zijn kledingstukken gaat zitten. De tweede video die we over het maken van spijkerbroek is inmiddels meer dan zevenhonderdduizend (700.000) keer bekeken op Youtube.
Annemarie Huirne en Christel Burghoorn help ik met hun verhaal en de fotografie tijdens hun Project Uitloper. Binnen dit kunstproject wordt onderzocht welke beelden ontstaan door het maken van kleding in combinatie met kiemgroente op een composteerbare ondergrond. Het is een experiment waarbij beeldende kunst, modeontwerpen, en landbouw samenkomen.
Ik ben er trots op om samen te werken met de meest productieve tekenaar die ik ken.
Andrei Fokkink is een jonge kunstenaar die geen controle heeft over zijn spraak en bewegingen. Desondanks is hij in wel in staat om met zijn oogbestuurde computer te communiceren én te tekenen. Andrei heeft een paar jaar geleden het plan opgevat om zijn tekeningen te verkopen via een website en op kunstmarkten. De opbrengst daarvan gaat naar Stichting Betania in Bacău, Roemenië. Deze stichting zet zich daar in voor mensen met een handicap. Die hebben vaak niet de beschikking over de prachtige hulpmiddelen en aandacht die we hier gewend zijn.
Ik houd samen met Andrei en zijn vader de website AndreiTekent.nl bij en zorg dat de kunstwerken netjes bij de drukker terechtkomen.
Ik maak foto's, video's en doe creatief denk- en maakwerk. mail me!